Uspešno javno nastopanje

Spretnosti javnega nastopanja se v svojem osebnostnem razvoju lahko naučimo in jih razvijemo do odličnosti. Priložnosti, ko moramo javno spregovoriti in se izpostaviti pred različnimi javnostmi, je vedno več. Velja pa, da smo s samozavestnim in pristnim nastopom prepričljivejši. Če razumemo pojem javno nastopanje v najširšem smislu, ne samo pred kamero ali radijskim mikrofonom, imamo takih priložnosti vedno več. Bolje kot jih izkoristimo, boljše priložnosti se nam odpirajo.

Cilji seminarja:

- Udeleženci ozavestijo svoje govorne sposobnosti in posebnosti, s pozitivnim pristopom utrjujejo svoj govorni slog in odpravljajo pomanjkljivosti, tudi v neverbalni govorici. Soočajo se s tremo pri nastopih pred skupino in pred kamero, spoznajo njene vzroke in jo odpravljajo.
- S praktičnimi vajami dosežemo samozavestnejše in prepričljivejše nastopanje. Z analizo nastopov, ki jih posnamemo s kamero, odpravljamo pomanjkljivosti in utrjujemo kvalitete nastopa udeležencev.

Vsebina seminarja:

- osebne naravnanosti in samozavesten nastop
- verodostojen in zanimiv govorec
- govorica telesa in njena prepričljivost
- obvladovanje treme in njeno spreminjanje v voljo do nastopa
- priprava jasnega in prodornega govornega nastopa
- posebnosti nastopa pred kamero
- priprava na nastop ali predavanje
- načini organizirane uporabe čustev
- prepoznava in nadzor lastne govorice telesa
- trening javnega nastopanja
- vaje sproščanja čustvene napetosti

Trajanje seminarja:

- 8 andragoških ur

Udeleženci prejmejo na seminarju gradiva z vajami. Izvajalec zagotovi vse pripomočke za izvedbo seminarja. V skupini je lahko, zaradi praktičnega dela, največ 12 udeležencev. Na željo naročnika in udeležencev lahko izvedemo tudi nadaljevalni seminar, ki pomeni nadgradnjo osnovnega. Izvajalec seminarja je Boštjan Polutnik.

Zadetkov: 5740

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta klikom na gumb