Free Joomla Template by Discount Justhost

LJUBITE SE! BREZPOGOJNO!, 8. februarja 2008

Zdaj je pa res že skrajni čas, da nekaj napišem. Rad bi napisal kaj zanimivega in ravno zato se obotavljam. Moram priznati, da sem v ustvarjalni krizi. A, samo za pisanje. Zdaj lažje razumem kolumniste, ki jim je zmanjkalo idej in so se lotili zadeve po liniji najmanjšega upora. Prelistali so kakšno tujo revijo in kaj preprosto prepisali. Nekaj so jih odkrili, nekaj jih še bodo, kakšnega morda nikoli. Sam bom raje redkeje napisal svoj »blog«, pa bo ta zares moj. Napisan vam, ki ga radi preberete – in to iz srca. Ni mi zmanjkalo energije za delo, kar dokazujejo seminarji, ki so se in se še vedno in se gotovo še bodo vrstili po vsej Sloveniji.

Že v januarju sem znova spoznal nekaj novih in zanimivih ljudi, ki so se učili dobrega javnega nastopanja. Nekdo je ugotovil, da nosi za sabo ves čas veliko, težko vrečo nesnage, ki se je z leti nabrala in ga ovira pri uveljavljanju. Zdaj ve, da jo bo treba odložiti, če želi biti bolj učinkovit. Da bo treba nekaj narediti. Nisem pa prepričan, da ve tudi, kaj konkretno mora napraviti. Pa vi, dragi moji bralci? Veste, kaj pomeni brezpogojna ljubezen. Brezpogojno ljubiti samega sebe… Je to sploh mogoče? Ste se že kdaj vprašali, kako radi se imate? Se znate pohvaliti za dobro opravljeno delo? Ali naredite vsak dan kaj zase? Samo zase? Si privoščite urico ali dve samote v naravi, ko imate vsega polno glavo? Kolikokrat lahko v miru, brez občutka slabe vesti, ne da bi vas karkoli preganjalo, pogledate kakšen film? Kdaj ste se nazadnje zleknili v kopalno kad z dodatkom dišečega, blagodejnega eteričnega olja in si privoščili trenutke ob dobri glasbi, svečah…? Kdaj ste nazadnje legli na mizo kozmetičnega salona in se pustili razvajati z masažo? Kakorkoli že »brezpogojna ljubezen do samega sebe« zveni komu malce čudno, morda celo narcisoidno, je to nekaj zelo potrebnega in realnega. Kako lahko z vsem svojim bistvom ljubite partnerja, otroka ali kogarkoli drugega, če ne zmorete ali ne znate ljubiti samega sebe?

Poskrbite zase. Privoščite si kaj za svojo dušo. Od tega bodo imeli veliko tudi vsi drugi, ki jih imate radi. In ne mislite preveč na stvari, ki se jim ni možno izogniti. Država vzame svoje. Priznam, tudi mene je izračun dohodnine za lani zelo presenetil. A kaj hočem? Cesarju je treba dati, kar je njegovega. Požrešnost gor ali dol!

Boštjan

p.s.
Tokrat sem v svoj prispevek natresel kopico vprašanj. Zastavite si jih in pošljite kakšen odgovor tudi meni. Morda se mi v vaših odgovorih porodi ideja za pisanje...

Zadetkov: 2480

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta klikom na gumb